Totaal wasmiddelen

De wasmiddelen die de meeste mensen kennen zijn de zogenaamde ‘totaal wasmiddelen’: poedervormige of vloeibare wasmiddelen die volgens de bijhorende reclame slogans ‘alle vlekken verwijderen en alles perfect schoon krijgen’. En ergens in het hoofd weet iedereen dat dit eigenlijk niet kan.

Immers: een bloedvlek behandel je anders dan een wijnvlek, en een vetvlek weet anders als gras en modder in het voetbalbroekje. Dit weten de mensen die in een wasserij werken maar al te goed: vandaar dat er in wasserijen vaak diverse middelen worden gebruikt met allemaal hun eigen specifieke toepassing maar waarbij het professionele totaal wasmiddel wel als basis wordt gebruikt. Afhankelijk van de vervuiling en het soort textiel wordt er gekozen voor een normaal of een zwaar totaalwasmiddel. Het verschil tussen deze twee? de hoeveelheid ingrediënten die zijn verwerkt in het product: meer was-actieve stoffen, meer ontvettende werking, meer zuurstofbleek etc. Dat is ook de reden van het prijsverschil: hoe rijker het product is aan ingredienten des te duurder het product is. Aan de andere kant: het textiel 2 x moeten wassen omdat het na 1x wassen niet schoon is, is nog duurder.

Dat is ook de reden dat wij eerst altijd van een geïnteresseerde willen weten wat er precies wordt gewassen; welk soort textiel, welke kleur, welke vervuiling, welke wasmachines worden er gebruikt, zijn deze geautomatiseerd ja of nee. Aan de hand daarvan adviseren wij een wasproces met bijhorende producten. De ene keer resulteert dit in een advies van slechts 1 of 2 producten en een andere keer in meerdere producten. Maar de basis is altijd een goede zeep!

Waspoeders waarmee wij hele goede ervaring hebben zijn Taxat Azur en Taxat Extra Classic waarbij deze laatste voor de zware gevallen wordt ingezet.

Taxat Azur

Taxat Extra Classic